top of page

Gaat je hoofd sneller dan het licht?


Heb jij dat ook, een razendsnel hoofd? Je zit in een overleg en jij hebt ‘het’ al lang gezien. Je brein legt razendsnel verbanden, ziet en weegt in no-time scenario’s, risico’s en oplossingen. Je snapt niet waarom anderen nog niet zo ver zijn, twijfelen of met vragen zitten. Hoe lang moet dit nog duren, vraag je jezelf regelmatig af.


Gefeliciteerd, jouw hoofd werkt dus sneller dan het licht. Handig! of……


Een snel werkend hoofd leidt soms tot wiebeligheid en zweverigheid. Een snel hoofd is een powerhouse maar gaat soms voorbij aan de onderstroom in een gesprek en wat écht passend is voor jou en een ander. Want doet de rest van je lijf ook nog mee als je hoofd voorop loopt? En ben je eigenlijk nog wel in verbinding met je collega of partner?


Soms is het fijn iets meer tijd te nemen (al is het een paar seconden) om ook andere zintuigen de ruimte te geven. Om te voelen hoe iets voor je is en ook contact te maken met mensen om je heen. Daarmee zie je niets ‘over het hoofd’. Denken en voelen gaan dan hand in hand en dat geeft prachtige inzichten, rust, creativiteit, een kloppende koers en succesvolle samenwerking.

bottom of page