top of page

'Wow!' oftewel: wat er gebeurt als je je vuurtje volgt


Het begon met deze foto... 'Wow!' Hij pakte me, zo prachtig krachtig. Een doordringende blik, van een mens verscholen in een boom. Waar begint de mens en waar de natuur, of zijn we één? Dat soort associaties kwamen bij me op.


Deze foto toont het werk van bodypaint kunstenaar Emma Räsänen en werd gebruikt als inspirerend voorbeeld bij t.v. programma 'Het Perfecte Plaatje'. Fotografen Bibi Breijman en Stefano Keizers kregen de opdracht om iemand te laten bodypainten en fotograferen alsof ze waren opgenomen in een natuurlijk landschap.


Opeens kreeg ik het idee om me voor mijn website te laten fotograferen op deze manier. Dit idee voelde heel avontuurlijk, creatief en energiegevend. Toen rees de vraag: wie gaat mij schilderen? Wie is eigen de bodypainter die de vrouw op de foto heeft geschilderd? Ik besloot een van de juryleden van Het Perfecte Plaatje via Linkedin te benaderen en dat lukte snel! Vervolgens ben ik er na was speurwerk achter gekomen dat Emma de fotograaf was van deze foto. Toen ik haar mailde kreeg ik snel een reactie en planden we een Zoom-call om kennis te maken. Aan het begin van de call waarschuwde Emma mij dat ik niet moest schrikken want er konden zombies door het beeld lopen! Wat bleek? Ze was op locatie aan het werk: ze transformeerde mensen in zombies op een attractiepark. Hilarisch. We hadden meteen een klik en we spraken uit heel graag samen aan de slag te willen. Wat voor mij echter ook belangrijk was is dat ze niet speciaal voor mij naar Nederland zou vliegen gezien de milieu-impact (de Finse Emma woont in Portugal). En toen kwam er een fantastisch idee op: niet alleen zou Emma verschillende afspraken in Nederland combineren, ook zouden we samen een workshop organiseren voor een groep enthousiaste vrouwen. Een bodypaint workshop! Prachtig toch, hoe dit soort dingen ontstaan!?


Mijn eigen ervaring hierin is een mooi voorbeeld van hoe je je eigen vuur vindt en hoe voor jou 'kloppende' keuzes ontstaan. Het begint klein maar fijn: een eerste vonk, een eerste impuls die heel goed voelt en die je gaat volgen. Je kunt vaak in je lijf voelen of iets klopt - je hoofd heeft maar een klein deel van jouw waarheid in pacht. Ideeën die voelbaar resoneren (vaak in je hart en buik) zijn verbonden met je eigen levensstroom en leiden je stap voor stap naar je eigen koers. Soms leidt die stroom je naar onconventionele, originele zijstraten. Als je die straten durft te volgen ontstaat er een avontuurlijk levenspad dat je nooit voor mogelijk had gehouden. Van vonk naar lopend vuur!


Meer weten over de workshop? Kijk op: https://www.thesparkcompany.nl/empowerpaint


warme groet,

Loes


Comentarios


bottom of page