top of page

Instant verlichting!


Snakken we stiekem niet allemaal naar ‘instant verlichting’? De snelste, zoetste route naar geluk, plezier en voldoening. Leven en werken zonder problemen, tegenwind en conflict. Ofwel: licht zonder donker, euforie zonder de kater en een heerlijk feestmaal zonder de afwas.


Deze verleidelijke neiging gaat eigenlijk over het voor je uitschuiven van je figuurlijke afwas en het toekomen aan je werkelijke behoeftes en verlangens. Een sluwe overlevingstactiek van je ego om lastige emoties te dempen en uitdagingen die een tikkie te spannend zijn te omzeilen. Maar ook de ‘spiritual bypass’ komt bij me op: de neiging om spirituele ideeën en praktijken te gebruiken om onopgeloste emotionele problemen te vermijden.


In beide routes gaat een deel van je binnenwereld ‘ondergronds’ maar blijft ongemerkt je handelen en gevoel beïnvloeden. Kortom: je zit niet meer bewust aan het stuur van je werk en leven.


In mijn coachpraktijk werk ik graag met een combinatie van ‘west’ en ‘oost’: technieken uit de westerse psychologie naast zienswijzen uit oosterse tradities. Met creatieve, ervaringsgerichte oefeningen belichten we alles dat aandacht nodig heeft: patronen, overtuigingen, emoties, diepere kwaliteiten, verlangens en onontdekte potentieel. En daar zit niet alleen licht maar ook heel veel kleur!

Kommentare


bottom of page