top of page

Je eigen heldenreis


Wat hebben Star Wars, The Lion King en The Matrix met elkaar gemeen? Ze delen allemaal dezelfde rode draad: die van de ‘reis van de held’. Al in 1949 schreef professor Joseph Campbell de toonaangevende klassieker ‘De held met de duizend gezichten’. Het boek heeft talloze schrijvers, filosofen en kunstenaars geïnspireerd en is zelfs de ‘bijbel van Hollywood’ geworden. Filmregisseur, - producent en schrijver George Lucas (o.a. Star Wars) geeft aan dat dit boek decennialang een inspiratiebron voor hem is geweest.


Avatar Loes Meijlink gemaakt met artificial intelligence
Loes Meijlink (via A.I.)

Campbell bestudeerde duizenden eeuwenoude mythes, verhalen, religies en kunstwerken van over de hele wereld. Hij ontdekte daarin een universele rode draad over de menselijke levensreis. Het blijkt dat de levensloop en persoonlijke ontwikkeling van mensen zich voltrekt op ongeveer dezelfde manier. De mens is een archetypische held die onbewust wordt uitgenodigd om op avontuur te gaan, gepaard met tegenslag, angst, onverwachte hulp, pech en succeservaringen. In feite is dit een persoonlijke zoektocht naar identiteit: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, waarom besta ik? Hoe geef ik mijn leven vorm en hoe ga ik om met tegenslagen?


Het inspirerende van dit boek vind ik de universele kracht ervan: het is in principe toepasbaar op ieder mensenleven of loopbaan en het appelleert aan de hedendaagse menselijk behoefte aan zingeving en verbinding. Er gaat ook iets avontuurlijks uit van deze manier van kijken en leven: jij als hoofdpersoon -held- in je leven en werk die een persoonlijke ontdekkingstocht aangaat, onverwachte ontdekkingen doet en een transformatie doormaakt. De wens om op weg te gaan is trouwens ook universeel ontstaat vaak uit een gevoel van onrust, spanning of verlangen naar iets anders in je leven of werk.


In coaching is De Reis van de Held een prachtige manier van kijken naar je leven, werk en verlangens. Unieke kwaliteiten en persoonlijke hulpbronnen worden duidelijk en komen beschikbaar. Als coach ondersteun ik met vragen en oefeningen bij het helder krijgen van inzichten die vanuit het onbewuste op de deur kloppen. Door licht te laten schijnen op levensmomenten, interesses, jeugdhelden en favoriete verhalen help ik figuurlijk het net op te halen. Met de goudklompjes die daarin verschijnen kan heel gericht het eigen pad worden bewandeld. Een pad dat lichter voelt, blijer, echter en heel eigen!


Wil jij hier meer over weten? Of wil jij in januari een frisse, nieuwe koers bepalen voor 2023? Neem gerust contact met me op!


Ik wens je alvast hele sfeervolle feestdagen toe!


warme groet,

Loes


TheSparkCompany.nlコメント


bottom of page