top of page

De show op jouw levenstoneel


Heb jij dat ook, dat het soms lijkt alsof er verschillende persoonlijkheden in je huizen? Persoonlijkheden met allerlei kleuren, humeuren en kwaliteiten. Je kunt ze ook zien als een soort alter ego’s of ‘persona’. Denk bijvoorbeeld aan je innerlijke kind en je interne criticus. Als je je persoonlijkheid uitvouwt zijn het er misschien wel tientallen, of veel meer. Tjonge, dat zijn een heel aantal touringbussen vol! Enne, wie zit er dan eigenlijk meestal achter het stuur?.. 


Op de foto zie je een aantal van mijn persona. Wat zeggen deze Loesen zoal?:


  • De vechter: ‘En nu OPZOUTEN! Ik zei NEE! Grrrr….!’

  • Het feestbeest: ’Yes… weekend! Let’s go!’

  • Loesje: ‘lekker spelen!’

  • BenZen: ‘…<horen... voelen… adembeweging… stil..>…’

  • Grande Dame: ‘Ja, u ziet het goed! IK ben het! Maar nou genoeg over mij,… wat vindt U van mij?...’


Door op deze theatrale manier naar mijn binnenwereld te kijken probeer ik een beetje ruimte te geven aan al die kanten. Want als je dieper kijkt hebben ze écht het beste met je voor, alleen voelt dat soms niet zo.


Vraag je eens af, welke persona in jou krijgen de meeste zendtijd? En welke persona hebben in jouw leven of werk nog nauwelijks in de spotlight gestaan? Wat in jou is niet gezien, niet gehoord? Een wezenlijke, onderbelichte kant van jou gaat zich vroeg of later roeren en kan zorgen voor lichamelijk en mentale kramp of een grijs gevoel. Juist daar zit vaak de deur naar ‘leven’, lucht en rust.


Enjoy the show!

Comments


bottom of page